In eigen beheer heb ik een paar publicaties uitgebracht.

mijn tong krult niet goed om eu’s en ui’s

Boek in opdracht van Bibliotheek Waterland over het leren door volwassenen van Nederlands als tweede taal of om de taal op latere leeftijd te leren lezen en schrijven

hawa

In mei 2021 ontmoet ik Hawa in mijn rol als taalcoach van NLplein van de bibliotheek Waterland in Purmerend. Tijdens ons eerste gesprek zegt ze graag beter te willen leren schrijven. Ik stel voor om haar verhaal op papier te zetten en dat ik dan eventuele correcties zal maken. Ze reageert enthousiast en zegt dat ze een boek wil maken...

borstkankerboek

Een persoonlijk fotoverslag over de behandeling van borstkanker. Het verslag vertelt het verhaal van mijn geliefde, Monique, die ziek wordt.

Het verslag ontstond mede door allerlei misvattingen over de relatie ongezond leven en de kans op kanker. Iedereen loopt kans een rotziekte te krijgen. Tevens wil het laten zien dat “vechten tegen kanker” onzin is. Dankzij onze medische zorg kunnen we misschien de ziekte te boven komen. 

(Compliment van artsen in opleiding: “heel mooi, boek,  is kunst!”)

Publicatie in 2016

you-r-o-teens

Een 5-jarig project waarin Monique en ik portretten maakten van tieners in alle EU-lidstaten. Het project ontstond uit nieuwsgierigheid naar jonge mensen en hun ideeën over hun toekomst in de EU. Dit in een cynische politieke omgeving die nationalistisch tendensen koestert en kansen voor jongeren en hun toekomst zal beperken.

De publicatie bevat portretten, snapshots van de plekken in Europa waar ze wonen en hun verbeelding over de toekomst.

Tentoonstellingen, waaronder bij de Nederlandsche Bank, in 2016. Publicatie in 2018. 

Zie ook het kopje Monique van deze site.

Voor de publicatie: kijk bij www.youroteens.eu.

Een impressie over 3 generaties boeren in de Beemster en de vragen die er zijn bij de overname van een boerderij van vader op zoon. Het blijkt bijna onmogelijk om nog kleinschalig te boeren met alle regelingen en wetten die op een boer afkomen. Dan is de liefde voor het boerenleven de drijvende kracht om door te gaan. Het project is gemaakt in een periode van 10 jaar.

Publicatie in 2021.

Artisa voedt “Eten onder de Griekse zon”.

Celeste, de zus van Monique heeft een bedrijf waar mensen in Griekenland en Italië hun denk- en schrijfwerk onder begeleiding en zonder zorgen kunnen uitvoeren. Of gewoon een week kunnen komen “bijtanken”. Gasten vragen al jaren naar de recepten die de basis zijn van het heerlijke eten. 

Beide zussen hebben daarom een kookboek gemaakt met recepten die de gasten voorgeschoteld krijgen. Ik heb meegedacht over de foto’s en de presentatie en vooral veel boodschappen gedaan.

Publicatie in 2019.

Kijk op www.artisagreece.org  

peter@peterhardewijn.eu    0031-651447600

laat verbeelding werken